Arvet – en lång historia av motorsportframgångar

Mobil 1™:s motoroljor har länge varit det föredragna smörjmedlet för racingteam, som tävlar i de mest populära och mest krävande motorsportserierna över hela världen.

Mobil 1:s historia inom motorsport sträcker sig tillbaka till tidigt 70-tal och rallytävlingar, men vårt bidrag till racingvärlden blev mer officiellt 1978 genom sponsring av Williams Formel 1-team och av Rusty Wallaces bil nr 27 i NASCAR® 1987. Sedan dess har Mobil 1:s närvaro i inom racing antagit globala proportioner. Idag är Mobil 1 syntetisk olja ett tillförlitligt val som levererar enastående motorprestanda och skydd även under de mest extrema förhållandena. Fordonstekniker, racingförare, teamägare och världens ledande fordonstillverkare kan alla vittna om den avancerade teknologin hos Mobil 1 smörjmedel.

Mobil 1™ motorsportsgalleri


Vi samarbetar med många av världens mest populära och framgångsrika team, bland annat Aston Martin Red Bull Racing i Formel 1, Stewart-Haas Racings Monster Energy i NASCAR® och många andra. Ett exempel är Porsche Motorsport, där Mobil 1™ är”officiell teknologipartner” i ett globalt samarbete, som innefattar alla internationella Carrera Cup samt titelsponsorskap av Porsche Mobil 1 Supercup – världens snabbaste enhetsklass. Mobil 1 är dessutom officiell motorolja för NASCAR® och bidrar till utvecklingen av motorsportsinitiativ runt om i världen.

Motorsport fortsätter att utgöra ett nyckelelement i vårt arv och vår tradition. Vi gör ständigt nya teknologiska framsteg för att förbättra vårt sortiment av oljor och smörjmedel, och vi drivs av vår passion för att bidra till enastående prestanda på banan såväl som på vägarna.
Mobil 1™ samarbetar med många av världens mest populära och mest framgångsrika serier och racingteam, bland annat Aston Martin Red Bull Racingi Formel 1, NASCAR®-teamet Stewart-Haas Racing, Porsche Mobil 1 Supercup-serien och mycket annat. Välj ett av nedanstående alternativ för mer information om Mobil 1:s racingteam som tävlar över hela världen.
Vi har ett team av forskare och ingenjörer specialiserade inom racing, som utvecklar produkter och bidrar till motorsportsamarbeten av olika slag runt om i världen.

Tävlingsbanan är den perfekta arenan för ny teknik och innovationer. Våra avancerade produkter sätts på prov i tävlingsbilar och hjälper oss att förbättra prestanda och effektivitet. Vi är motorsport. Det är en del av hur vi utvecklar ny teknik och hela tiden flyttar gränserna.
Vi arbetar bakom kulisserna för att ge dig exklusivt tillträde. Oavsett om du är ett fan av Grand Prix Racing, NASCAR eller Porsche Mobil 1 Supercup, är innerspåret platsen där du kan hitta våra senaste videor, titta närmare på bilarna, lära dig mer om teamen och ladda ned helt nya bakgrunder.
 • Mobil 1™ motoroljor

  Lösningar för alla behov.

  Läs mer
 • Teknologin i varje flaska

  Se videor och läs om hur våra erfarna ingenjörer utvecklar våra syntetiska motoroljor och smörjmedel med banbrytande teknologi från ExxonMobil.

  Läs mer
 • Aston Martin Red Bull Racing

  ExxonMobil levererar tekniskt partnerskap, Mobil 1™-smörjmedel, Esso Synergy Racing Fuel och tekniskt stöd under tävlingarna till Aston Martin Red Bull Racing.

  Läs mer
 • Porsche Mobil 1™ Supercup

  Mobil 1 är titelsponsor för Porsche Mobil 1 Supercup; världens snabbaste och mest prestigefyllda entypsmästerskap.

  Läs mer
 • Mobil 1™ The Grid

  Här finner du den bästa motorsporten på TV och på nätet.

  Läs mer
 • Var kan jag köpa

  Hitta din närmaste Mobil 1™-återförsäljare.

  Läs mer