Porsche Mobil 1™ Supercup

I början av säsongen 2007 blev Mobil 1 titelsponsor för Porsche Mobil 1 Supercup; världens snabbaste och mest prestigefyllda entypsmästerskap. Vi är stolta över att inte bara vara en leverantör, utan att även utgöra en viktig del av bilarna. Det ger oss ett unikt tillfälle att ta med oss det vi lärt oss och tillämpa det direkt på vägarna.
 
Porsche 911 GT3 Cup är en kvick racerbil på 485 bhp som är nära besläktad med vägversionen av Porsche 911. Den utgör en utmärkt möjlighet att testa Mobil 1-produkter designade för banan och optimera dem så att de fungerar ännu mer effektivt på vägen. Den kunskap och expertis vi fått av att arbeta med de snabbaste sportbilarna omsätts direkt i våra konsumentprodukter.
Racingteam
 
Hög kvalitet och pålitlighet i alla komponenter i racingbilen är extremt viktigt för de team som deltar i Porsche Mobil 1 Supercup. Porsche Supercup körs i alla tänkbara väderförhållanden runt om i hela världen. Det kan vara extremt varmt i Mellanöstern eller väldigt kallt på Nürburgring i Tyskland, och Mobil 1 levererar alltid pålitlighet och bästa prestanda till alla racingbilar på banan. Utöver Porsche Mobil 1 Supercup finns ytterligare 20 racingserier i hela världen, från Nya Zeeland, Australien, Japan och Kina till Brasilien, USA och många flera i Europa, till exempel Skandinavien, och de använder alla Mobil 1. 
 
Porsche Mobil 1 Supercup utgör en idealisk miljö där Mobil 1-ingenjörer kan utveckla avancerade motoroljor. Samma ingenjörer kan ta med sig det de lär sig inom motorsporten och tillämpa det direkt på vårt sortiment av konsumentprodukter. Det innebär att vår expertis vid racingbanan omsätts direkt i vårt arbete på vägarna.
 
Bruce Crawley
Teknisk chef för motorsport på ExxonMobil
”Vi utvecklar Mobil 1 racingoljor i samma laboratorier som våra kommersiella produkter och personalen rör sig mellan de två programmen. Det har funnits ingredienser som vi först testat inom racing och sedan lagt till i vår kommersiella Mobil 1. Motorsporten flyttar fram gränserna för vår teknologi.”
 
 • Mobil 1™ motoroljor

  Lösningar för alla behov.

  Läs mer
 • Mobil 1™ inom motorsport

  Motoroljan Mobil 1™ introducerades för över 40 år sedan som den första globalt tillgängliga helsyntetiska motoroljan. Den är fortfarande världens ledande märke för syntetisk motorolja.

  Läs mer
 • Teknologin i varje flaska

  Se videor och läs om hur våra erfarna ingenjörer utvecklar våra syntetiska motoroljor och smörjmedel med banbrytande teknologi från ExxonMobil.

  Läs mer
 • Aston Martin Red Bull Racing

  ExxonMobil levererar tekniskt partnerskap, Mobil 1™-smörjmedel, Esso Synergy Racing Fuel och tekniskt stöd under tävlingarna till Aston Martin Red Bull Racing.

  Läs mer
 • Mobil 1™ The Grid

  Här finner du den bästa motorsporten på TV och på nätet.

  Läs mer
 • Var kan jag köpa

  Hitta din närmaste Mobil 1™-återförsäljare

  Läs mer