Teknologin i varje flaska

Inom ExxonMobil™ finns ett separat företag med inriktning på forskning. ExxonMobil Research and Engineering Company (EMRE) fortsätter att flytta gränserna inom bränsle- och smörjmedelsutvecklingen, för att möjliggöra innovation. Vårt mål är att fortsätta tillhandahålla skydd och bättre prestanda för våra kunders bilar och utrustning.

I våra toppmoderna lokaler i Clinton (Iowa, USA) arbetar ledande ingenjörer i laboratorier av världsklass med utveckling av nya produkter och kontinuerlig prestandaprovning och förfining av hela sortimentet av ExxonMobils produkter. Våra kemister och ingenjörer arbetar med senaste provningsutrustning, maskiner och bilprovningsresurser för att simulera driftsförhållandena i verkligheten. De är också inriktade på experimentering som leder till nya material och upptäckter av nya produkter. Vårt team förenas genom sin:

Passion för teknisk innovation
Fokusering av kvalitet och produktintegritet
Drivkraft att medverka till globala energiutmaningar med kommersiella produkter
Banbrytande utveckling för bilindustrin

Erfarenhet räknas

 
Våra framgångar i utvecklingen av ledande smörjmedel för marknader i hela världen härstammar delvis från tester av våra produkter på världens tuffaste testbanor. Vi har till exempel arbetat i åratal för att utveckla bränslen och smörjmedel för motorsporter i hela världen, inklusive formel 1-stall som har tillfört oss en utmanande testmiljö som vi behöver för att nå fram till avgörande innovationer.
 

Leder utvecklingen av syntetiska smörjmedel

 
Våra avancerade syntetiska blandningar är ett testamente till vår expertis inom utveckling av patentskyddade, toppmoderna smörjmedel för personbilsmotorer liksom för många olika kommersiella och industriella tillämpningar. När utvecklingen av bilar och motorer går framåt, finns våra forsknings- och utvecklingsgrupper med och tar fram och förbättrar våra syntetiska smörjmedel för att vi ska kunna erbjuda helt balanserade sammansättningar som garanterar enastående motorskydd och prestanda.

ExxonMobils forsknings- och utvecklingsprogram är breda och långsyftande. Vi betjänar en världsmarknad med bränsle och oljeprodukter som används i lätta och tunga fordon, utrustning för byggindustri och gruvdrift, fartyg, energiindustrin, produktionsutrustning, skogsindustri, industriella processer, metallutvinning och flyg- och rymdindustriella tillämpningar.
 

Skillnaden med Mobil™

 
Vår ständiga inriktning på utveckling och förbättring av produkter är bara en av de faktorer som sätter motorolja med Mobil-märket i en klass för sig. Mobil oils historia fortsätter.
 
 • Mobil 1™ motoroljor

  Lösningar för alla behov

  Läs mer
 • Mobil 1™ inom Motorsport

  Motoroljan Mobil 1™ introducerades för över 40 år sedan som den första globalt tillgängliga helsyntetiska motoroljan. Den är fortfarande världens ledande märke för syntetisk motorolja.

  Läs mer
 • Aston Martin Red Bull Racing

  ExxonMobil levererar tekniskt partnerskap, Mobil 1™-smörjmedel, Esso Synergy Racing Fuel och tekniskt stöd under tävlingarna till Aston Martin Red Bull Racing.

  Läs mer
 • Porsche Mobil 1™ Supercup

  Mobil 1 är titelsponsor för Porsche Mobil 1 Supercup; världens snabbaste och mest prestigefyllda entypsmästerskap.

  Läs mer
 • Mobil 1™ The Grid

  Här finner du den bästa motorsporten på TV och på nätet.

  Läs mer
 • Var kan jag köpa

  Hitta din närmaste Mobil 1™-återförsäljare

  Läs mer