Transportbilsoljor för Mercedes Benz

Mercedes Benz lätta kommersiella fordon kan dra nytta av högpresterande Mobil Delvac™-syntetoljor som har formulerats för att uppfylla specifikationerna MB-godkännande 229.31, 229.51 och 229.52. För alla Mercedes Benz lätta kommersiella fordon finns det ett omfattande utbud av Mobil Delvac-oljor som man kan lita på.
 • Hur kan du spara pengar genom att använda Mobil Delvac?
  Hel- och delsyntetiska oljor som Mobil Delvac cirkulerar mycket lättare i Mercedes-Benz-motorer än traditionella mineraloljor, vilket innebär att motorerna arbetar mer effektivt. Mobil Delvac börjar smörja tidigare, så att din motor når den högsta driftseffektiviteten snabbare. Dessa fördelar innebär att din fordonspark med lätta fordon kan få lägre bränsleförbrukning och att du kan minska dina utgifter för diesel samtidigt som du minskar kostnaderna för motorunderhåll och reparation.
 • Hur skyddar Mobil Delvac mina Mercedes Benz-motorer?
  ExxonMobil rekommenderar Mobil Delvac™ City Logistics M 5W-30 och Mobil Delvac Light Commercial Vehicle E 10W-40 för normala till ibland svåra körförhållanden, inklusive stadskörning.

  Mobil Delvac City Logistics M 5W-30, Mobil Delvac City Logistic V 5W-30 och Mobil Delvac Light Commercial Vehicle E 10W-40 har formulerats av högpresterande basoljor och ett högklassigt balanserat tillsatssystem för att ge optimala motorprestanda i nyare diesel- och bensinmotorer såväl som äldre modeller. Med förbättrat slitageskydd och ökad termisk stabilitet och oxidationsbeständighet, hjälper detta smörjmedel till att förlänga livslängden och upprätthålla effektiviteten i avgasreningssystem som Mercedes Benz dieselpartikelfilter (DPF).

 • Hur gör jag för att hitta rätt olja för min transportbil från Mercedes Benz?
  Att använda rätt olja i lätta kommersiella fordon är viktigt för att se till att man efterlever Mercedes Benz specifikationer. Mercedes-Benz garanti kommer inte att påverkas om du använder rätt Mobil Delvac-produkt under rutinmässig service och i enlighet med servicehandboken. Du kan få en rekommendation genom att använda vår ”produktväljare” och söka efter märke och modell.
 • Vad är syntetiska oljor?

  Motorn är en komplicerad maskin i vilken hundratals rörliga delar arbetar under många olika temperaturer och påfrestningar. Oljan du väljer ska klara dessa förhållanden för att kunna skydda motorn mot slitage, korrosion samt beläggningar av smuts och sot.

  Läs mer