Oljor för lastbilar och bussar från Scania

Lastbilar, långtradare, bussar och andra kommersiella fordon från Scania kan dra nytta av högpresterande Mobil Delvac™-syntetoljor som sammansatts för att uppfylla Scanias LDF- och Low Ash-specifikationer. Med allt från oljor till Scania R-serien eller Scania P-serien till oljor för Scania Irizar i4-bussar finns det ett heltäckande sortiment med Mobil Delvac-oljor som du kan förlita dig på.
Oavsett om du behöver en Scania LDF-olja eller en Scania Low Ash-olja kan du använda vår produktväljare för att ta reda på vilken olja som passar bäst för din Scania.
 • Hur kan du spara pengar genom att använda Mobil Delvac 1?
  Helsyntetiska oljor som Mobil Delvac 1 cirkulerar lättare i en Scania-motor än traditionella mineraloljor, vilket innebär att motorn körs mer effektivt. Mobil Delvac 1 smörjer dessutom tidigare, så att din motor når den högsta driftseffektiviteten snabbare. Båda dessa fördelar innebär att din fordonspark med lätta och tunga fordon kan få lägre bränsleförbrukning och att du kan minska dina bränsleutgifter.
 • Hur stöder Mobil Delvac mina Scania-motorer som uppfyller kraven i Euro IV, Euro V eller Euro VI?
  Mobil Delvac 1 LE 5W-30 med skydd för avgasreningssystem innehåller avancerade tillsatser som konstruerats specifikt för att hjälpa till att förlänga livslängden och upprätthålla effektiviteten i avgasreningssystem som Scanias dieselpartikelfilter (DPF). DPF används för att uppfylla utsläppskraven i utsläppsnormerna Euro IV, Euro V och Euro VI.
 • Hur kan jag hitta rätt olja för mitt Scania-fordon?
  Det är viktigt att du använder rätt olja i din lastbil eller ditt lätta kommersiella fordon för att efterleva Scanias specifikationer. Scanias garanti kommer inte att påverkas om du använder rätt Mobil Delvac-produkt under rutinmässig service och i enlighet med servicehandboken. Du kan få en rekommendation genom att använda vår produktväljare och söka enligt märke och modell.
 • Mobil Delvac™

  Det finns ett Mobil Delvac™-smörjmedel för varje dieselmotorbehov, från heavy-duty-oljor till fetter och kylvätskor.

  Läs mer
 • Vad är syntetiska oljor?

  Motorn är en komplicerad maskin i vilken hundratals rörliga delar arbetar under många olika temperaturer och påfrestningar. Oljan du väljer ska klara dessa förhållanden för att kunna skydda motorn mot slitage, korrosion samt beläggningar av smuts och sot.

  Läs mer
 • Mobil Delvac™ Expertkunskaper

  Mobil Delvac™ är åkeriägarnas och chaufförernas val. Ta reda på vad de säger om våra produkter.

  Läs mer
 • Olja per fordonstillverkare

  Mobil Delvac har över 2 000 tillverkargodkännanden och rekommendationer från mer än 300 originaltillverkare.

  Läs mer