Oljor för tunga och lätta lastbilar från Mercedes-Benz

Lastbilar, långtradare och lättare kommersiella fordon från Mercedes-Benz kan dra nytta av högpresterande Mobil Delvac™-syntetoljor som har formulerats för att uppfylla Mercedes-Benz specifikationer. Oavsett om du behöver en olja för en Actros-, Atego- eller Sprinter har Mobil Delvac ett heltäckande sortiment som du kan förlita dig på.
Använd vår produktväljare för att ta reda på vilken olja som passar bäst för ditt kommersiella fordon från Mercedes-Benz.
 • Hur kan du spara pengar genom att använda Mobil Delvac 1?
  Helsyntetiska oljor som Mobil Delvac 1 cirkulerar lättare i en Mercedes-Benz-motor än traditionella mineraloljor, vilket innebär att motorn körs mer effektivt. Mobil Delvac 1 smörjer dessutom tidigare, så att din motor når den högsta driftseffektiviteten snabbare. Båda dessa fördelar innebär att din fordonspark med lätta och tunga fordon kan få lägre bränsleförbrukning och att du kan minska dina bränsleutgifter.
 • Hur stödjer Mobil Delvac mina Mercedes-Benz-motorer som uppfyller kraven i Euro IV, Euro Veller Euro VI?
  Mobil Delvac 1 LE 5W-30 och Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 med skydd för avgasreningssystem innehåller avancerade tillsatser som har konstruerats specifikt för att hjälpa till att förlänga livslängden och upprätthålla effektiviteten i avgasreningssystem som Mercedes-Benz dieselpartikelfilter (DPF). DPF används för att uppfylla utsläppskraven i utsläppsnormerna Euro IV, Euro Voch Euro VI.
 • Hur kan jag hitta rätt olja för mitt kommersiella Mercedes-Benz-fordon?
  Det är viktigt att du använder rätt olja i din lastbil eller ditt lätta kommersiella fordon för att efterleva Mercedes-Benz specifikationer. Mercedes-Benz garanti kommer inte att påverkas om du använder rätt Mobil Delvac-produkt under rutinmässig service och i enlighet med fordonshandboken. Du kan få en rekommendation genom att använda vår produktväljare och söka enligt märke och modell.
 • Mobil Delvac™

  Det finns ett Mobil Delvac™-smörjmedel för varje dieselmotorbehov, från heavy-duty-oljor till fetter och kylvätskor.

  Läs mer
 • Vad är syntetiska oljor?

  Motorn är en komplicerad maskin i vilken hundratals rörliga delar arbetar under många olika temperaturer och påfrestningar. Oljan du väljer ska klara dessa förhållanden för att kunna skydda motorn mot slitage, korrosion samt beläggningar av smuts och sot.

  Läs mer
 • Mobil Delvac™ Expertkunskaper

  Mobil Delvac™ är åkeriägarnas och chaufförernas val. Ta reda på vad de säger om våra produkter.

  Läs mer
 • Olja per fordonstillverkare

  Mobil Delvac har över 2 000 tillverkargodkännanden och rekommendationer från mer än 300 originaltillverkare.

  Läs mer