Mobil 1™ 0W-20

Avancerad helsyntetisk motorolja

Mobil 1 0W-20

Mobil 1™ är ett världsledande märke av syntetisk motorolja som levererar maximal prestanda och skydd.

Mobil 1™ 0W-20 är en avancerad helsyntetisk motorolja utvecklad för ge enastående motorskydd och förbättrad bränsleekonomi. Mobil 1 0W-20 uppfyller eller överträffar kraven från olika fordonstillverkare och industristandarder.  Mobil 1 0W-20 är speciellt designad för bensinmotorer i amerikansk och asiatisk design som finns i moderna hybridfordon. Mobil 1 0W-20 hjälper till att hålla din motor igång som ny genom att ge exceptionellt slitageskydd, rengöringskraft och övergripande prestanda och överträffar våra konventionella oljor.

 

Egenskaper och fördelar

Mobil 1 0W-20 har utvecklats med en patentskyddad blandning av högpresterande syntetiska basoljor, som förstärkts med ett exakt balanserat system av tillsatskomponenter. Den avancerade helsyntetiska formuleringen med sin låga viskositet bidrar till ökad motoreffektivitet och förbättrad bränsleekonomi. Mobil 1 0W-20 ger samma högtemperaturskydd som oljor med högre viskositet och erbjuder samtidigt den bästa bränsleekonomin i Mobil 1 produktsortiment. Viktiga egenskaper och möjliga fördelar inkluderar:

 

Egenskaper

Fördelar och möjlig nytta

Avancerad helsyntetisk motorolja med låg viskositet

Hjälper till att förbättra bränsleekonomin när man byter från oljor med högre viskositet. De faktiska besparingarna beror på fordons-/motortyp, yttertemperatur, körförhållanden och viskositeten på din nuvarande motorolja.

Enastående termisk stabilitet och oxidationsbeständighet.

Bidrar till att minska oljans åldrande, vilket resulterar i ett långvarigt skydd

Enastående lågtemperaturegenskaper

Snabb start i kallt väder och snabbt skydd bidrar till längre motorlivslängd

Exakt balanserat system av tillsatskomponenter

Utmärkt övergripande smörj- och slitskyddsprestanda hjälper till att ge låghastighets förtändningsskydd (LSPI) och kamkedjans slitageskydd samtidigt som du håller din motor ren.

 

Användningsområden

Mobil 1 0W-20 är framtagen för moderna högeffektiva turboladdade bensinmotorer av amerikansk design från General Motors, Ford, Chrysler och Fiat och/eller hybridfordon, samt för japanska och koreanska fordon som specifikt kräver en SAE 0W-20 viskositetsklass och någon av de specifikationer som oljan stöder. Mobil 1 0W-20 uppfyller kraven för hybridapplikationer för vilka den starkt rekommenderas.

• Mobil 1 0W-20 har testats ute på fältet i ett Toyota Prius-taxifordon som körs dag och in dag ut upp till 160 000 km. Regelbunden oljetillståndsövervakning och motorinspektioner visade att Mobil 1 0W-20 har ett utmärkt motstånd mot termisk oxidation och skjuvning, vilket leder till ett utmärkt skydd av motorn mot slitage och avlagringar trots de ansträngande driftsförhållandena och ackumuleringen av många stopp- och-kör-situationer.

 

• Mobil 1 0W-20 uppfyller eller överträffar kraven i 'API SP Resource Conserving' industristandard och bidrar därför till motorns bränsleeffektivitet och hjälper till att hantera LSPI (Low Speed Pre-Ignition) vilket gör den till ett föredraget val för nerdimensionerade direktinsprutade turboladdade bensinmotorer.

 

• Mobil 1 0W-20 kan användas för många körstilar och förhållanden, från mild till svår, där en SAE 0W-20 eller SAE 5W-20 motorolja rekommenderas. Den är inte lämplig för fordonsmotorer konstruerade för att arbeta med motoroljor med högre viskositet. Mobil 1 0W-20 rekommenderas inte för tvåtakts- eller flygplansmotorer, om inte tillverkaren uttryckligen godkänt det.

 

Kontrollera alltid rekommenderad viskositetsklass och specifikation i bilens servicehandbok.

 

Specifikationer och godkännanden

Denna produkt har följande godkännanden:

GM dexos1:GEN3 Licensierad

 

Denna produkt rekommenderas för användning i tillämpningar som kräver:

Ford WSS-M2C947-A

Ford WSS-M2C947-B1

GM 6094M

FIAT 9.55535-CR1

 

Denna produktuppfyller eller överträffar kraven enligt:

API SJ

API SL

API SM

API SN

API SN PLUS

API SN Resource Conserving

API SN PLUS RESURSBEVARANDE

API SP

API SP-resursbevarande

ILSAC GF-6A

ACEA C5

Chrysler MS-6395

FORD WSS-M2C962-A1

 

Egenskaper och specifikationer

Egenskap

 

SAE-klass

0W-20

Flytpunkt, °C, ASTM D97

-48

Fosfor, vikt %, ASTM D4951

0,08

Sulfataska, vikt-%, ASTM D874

0,9

Flampunkt (COC), °C, ASTM D92

235

Kinematisk viskositet vid 40 C, mm2/s, ASTM D445

45

HTHS viskositet vid 150°C 1x10(6) sec(-1), mPa.s, ASTM D4683

2,6

Kinematisk viskositet vid 100°C, mm2/s, ASTM D445

8,4

Densitet vid 15,6°C, kg/l, ASTM D4052

0,845

Viskositetsindex, ASTM D2270

162

 

Hälsa och säkerhet

Hälso- och säkerhetsrekommendationer för denna produkt finns i vederbörande säkerhetsdatablad på http://www.msds.exxonmobil.com/psims/psims.aspx