Porsche och Mobil 1™ - partners

Porsche och Mobil 1™ har ett samarbete som grundar sig på att leverera optimal prestanda för en fantastisk upplevelse bakom ratten. Detta samarbete har utvecklats sedan 1996, det spänner över fyra generationer av legendariska Porsche 911 och har främjat lanseringen av flera nya modeller inom ett antal olika biltyper.

Efter fantastiska 20 års samarbete har partnerskapet nu förlängts till och med 2021. ”ExxonMobil är en av våra närmaste och allra viktigaste partners, inte bara inom motorsport utan även vid utveckling av våra produktionsmotorer, som alla fylls med Mobil 1 direkt vid tillverkningen” säger Michael Steiner, Porsche Research and Development. ”Under de senaste 20 åren har ExxonMobil även påtagligt bidragit till våra tävlingsbilars höga prestanda.

Helsyntetiska Mobil 1 0W-40 är framtagen för att minimera slitage och optimera effekten vid hög belastning, vilket gör att Porsche med trygghet kan rekommendera den för alla sina bensinbilar – oavsett om de är på väg till Sibirien eller till Afrika.

Håll en Porsche som körs som en Porsche


Porsches nya 911-modell med facelift och en ny turboladdad sexcylindrig boxermotor, istället för en traditionell sugmotor, innebär ett stort steg. Mer kraft, högre vridmoment, lägre CO2 utsläpp och lägre bränsleförbrukning sätter en ny standard för prestanda. Detta ställer höga krav på motoroljan. Därför har Porsche valt att från fabrik fylla den nya motorn med Mobil 1™. Låt din Porsche fungera som en Porsche, med Mobil 1™.
 
Samarbetet mellan Porsche och Mobil 1™ passerade nyligen en viktig milstolpe genom den miljonte Porsche-producerade motorn som fabriksfylldes med Mobil 1. Detta antal fortsätter att öka eftersom Mobil 1 konsekvent håller sitt löfte om bränsleekonomiska fördelar, skydd mot motorslitage och temperaturtålighet. Genom att Porsche uttryckligen rekommenderar Mobil 1 som smörjmedel vid service återspeglar denna milstople i produktionen Mobil 1™-oljans tillförlitlighet och ständiga utveckling.

 

Prestandapartners: på väg och bana


Dessutom har Mobil 1™ sedan 2007 varit titelsponsor för Porsche Mobil 1 Supercup, den snabbaste och mest prestigefyllda internationella tävlingen för ett enda bilmärke. Mobil 1 0W-40 används i samtliga bilar på banan och är exakt samma produkt som finns i alla Porsche-producerade bensinmotorer i produktionsbilarna. Tävlingen symboliserar samarbetet mellan två företag i världsklass.
 
Se hur väsentlig Mobil 1 är för teamen vid I sektionen för motorsport.
 • Mobil 1™ motoroljor

  Lösningar för alla behov.

 • Bentley Motors och Mobil 1™

  Se hur Mobil 1™ och Bentley Motors har arbetat tillsammans i mer än ett decennium för att garantera prestanda.

  Läs mer
 • ABT och Mobil 1™ samarbete med prestanda

  Få reda på varför världsledaren inom motortrimning för Audi och Volkswagen använder världens ledande syntetolja – Mobil 1™.

  Läs mer
 • Mobil 1™ inom motorsport 

  Lär känna den roll motorsport har för den tekniska utvecklingen bakom den högpresterande syntetiska motoroljan Mobil 1™ som används i de mest krävande tävlingarna i världen.

  Läs mer
 • Var kan jag köpa

  Hitta din närmaste Mobil 1™-återförsäljare.

  Läs mer