Hybridfordon

Hybridbilar och deras ”gröna teknik” är något den vanliga konsumenten har blivit mer bekant med på senare tid. Medvetenheten är dock inte lika utbredd om hur de moderna motorerna fungerar, vilka olika typer av drivlinor som finns på marknaden och vilken central roll motoroljan spelar.

Inte samma sak: Tre hybriddrivlinor

Drivlinan genererar och fördelar kraft till bilens hjul. Traditionella drivlinor omfattar motor, växellåda, drivaxel/drivaxlar, hjulupphängning och hjul. Hybridbilar har inte bara fler komponenter i drivlinan, utan ger även maximal effekt av hybridtekniken genom olika konfigurationer av drivlinor – seriekopplade, parallellkopplade och kombinerat serie- och parallellkopplade.

Serie – En förbränningsmotor driver en generator som alstrar elström för att ladda ett batteripaket. Batteripaketet eller generatorn levererar elström till elmotorn.

Parallell – Både elmotorn och förbränningsmotorn levererar drivkraft till hjulen.

Serie-parallell – Elmotorn eller förbränningsmotorn kan oberoende av varandra leverera drivkraft.

Drivning med endast elektricitet och endast bensin gör konfigurationen serie-parallell till det mest bränsleeffektiva alternativet av dessa tre alternativ. Serie-parallell kan fungera som en seriedrivlina vid lägre hastigheter, men ställas om till endast bensindrift vid högre hastigheter. Den mångsidiga serie-parallell-konfigurationen kräver mindre bränsle och ger optimal effektivitet.
 • Mobil 1™ motoroljor

  Lösningar för alla behov

 • Turbo vs kompressor

  Moderna motorer kan ha både turbo och kompressor, men endast den ena av dessa levererar extra effekt och ökad bränsleeffektivitet.

  Läs mer
 • Mobil 1™ tillför exceptionell prestanda under extrema förhållanden

  Motorn är känslig vid uppstart. Därför kan valet av rätt motorolja göra stor skillnad.

  Läs mer
 • Hur skyddar Mobil Super™ motorn?

  När det gäller motorskydd, gör oljans molekylära sammansättning verklig skillnad..

  Läs mer
 • Engine Oil Guarantee

  Genom framtida service med Mobil 1™ syntetiska motoroljor kan vi garantera att din motor kommer att vara felfri*. Denna extra trygghet tillhandahåller vi utan kostnad.

  Läs mer
 • Hur långt kan avancerad vetenskap ta dig?

  Mobil 1™ avancerade helsyntetiska motorolja omvandlas på molekylnivå och levererar fantastisk prestanda för din motor.

  Läs mer
 • Start-stopp system

  Lär dig mer om hur ett stop-start-system arbetar och resultaten av testerna av Mobil 1™ under extrema start-stopp-förhållanden.