Start-stopp system

Start-stopp-system är en annat exempel på teknisk utveckling som svar på kraven på god bränsleekonomi och begränsande av utsläpp av växthusgaser. Denna teknik blir också alltmer populär bland biltillverkare som använder den i alla modeller. Det är viktigt att förstå vad som ligger bakom start-stopp-tekniken.

Sätter Mobil 1™-tekniken på prov i labbet

Ingenjörerna på ExxonMobil studerar smörjtekniken för Mobil 1-oljor genom särskilda start-stopp-tester – 300 000 start-stopp-cykler åt gången. Man strävar efter att återskapa den tuffa miljö som fordon utsätts för i verkligheten under sin livstid, och kan på så sätt med hög precision mäta vilka prestanda och skyddande effekter Mobil 1™ oljan tillför i start-stopp -system.

Efter simulerad körning om 193 000 km med förlängda oljebytesintervall, vilket motsvarar ungefär 80 start-stopp-cykler per dag, har ingenjörerna fastställt att Mobil 1 5W-30 levererar oöverträffade prestanda och slitageskydd under extrema start-stopp-förhållanden.
 • Mobil 1™ motoroljor

  Lösningar för alla behov

 • Mobil 1™ tillför exceptionell prestanda under extrema förhållanden

  Motorn är känslig vid uppstart. Därför kan valet av rätt motorolja göra stor skillnad.

  Läs mer
 • Hur skyddar Mobil Super™ motorn?

  När det gäller motorskydd, gör oljans molekylära sammansättning verklig skillnad..

  Läs mer
 • Engine Oil Guarantee

  Genom framtida service med Mobil 1™ syntetiska motoroljor kan vi garantera att din motor kommer att vara felfri*. Denna extra trygghet tillhandahåller vi utan kostnad.

  Läs mer
 • Hur långt kan avancerad vetenskap ta dig?

  Mobil 1™ avancerade helsyntetiska motorolja omvandlas på molekylnivå och levererar fantastisk prestanda för din motor.

  Läs mer
 • Turbo vs kompressor

  Moderna motorer kan ha både turbo och kompressor, men endast den ena av dessa levererar extra effekt och ökad bränsleeffektivitet.

 • Hybridfordon

  Lär dig mer om de olika typerna av hybridbilar och hur motoroljan Mobil 1™ skyddar motorernas bränsleeffektiva konstruktioner.

  Läs mer